MB-SG60


Peretele cortină în sistemul  riglă-montant  întors, cu sticlă structurală

 

Structura fațadei este un sistem de riglă-montant  întors, adică profilele portante din aluminiu sunt amplasate la exterior, iar la interior  este vizibilă doar suprafaţa lină a sticlei, realizată din sticlă structurală. Unghiul de înclinare al elevaţiei faţă de verticală este de 10º către exterior. Lăţimea exterioară vizibilă a montanților  şi a riglelor este de 60 de mm. Scheletul de montanți  şi rigle este proiectat ca o construcţie din elemente, aşa dar toate lucrările de pregătire şi îmbinare sunt realizate în atelierul de producţie. Riglele sunt îmbinate cu montanții medii cu ajutorul unor elemente de îmbinare din aluminiu şi a şuruburilor de fixare, ceea ce creează o ramă foarte rigidă şi permite compensarea adecvată a dilataţiei termice orizontale. Dilataţia termică verticală este realizată printr-un conector-montant special. În sistem a fost integrată schema de drenare şi ventilare, aşadar canalele de drenare din profilele  montanților și ale riglelor sunt conectate, iar adiţional în interiorul fiecărui câmp este executat un canal de drenare şi ventilare.

 

Pentru a asigura un coeficient de izolare termică a profilelor cât mai mare, în sistem a fost introdus un izolator dintr-un material special, care face ca coeficientul de izolare termică Uf al ramei să fie de 1,64 [W/m²]. Adiţional, a fost utilizată o garnitură centrală specială, care îmbunătăţeşte radical coeficientul de izolare acustică al compartimentului, şi are un rol suplimentar în etanşare.

 

Elementele de umplere ale câmpurilor sunt realizate folosind sticla integrată în sistemul de sticla structurală. Lăţimea rosturilor de silicon este de 20 de mm. Sistemul este adaptat pentru a fi umplut cu pachete de sticla translucida de izolare de grosime 39 de mm.

 

Sistemul a fost creat pentru necesităţile Aeroportului Fryderyk Chopin din Varşovia. Elevaţia PIRSU  realizată cu acest sistem până la nivelul +5,30 a fost în totalitate produsă sub forma unui perete cortină înclinat. Atât montanții cât şi riglele au fost proiectati special pentru necesităţile acestui obiectiv. Montanții sunt distribuiţi în module la fiecare 2400 de mm. Construcţia elevaţiei este montată cu ajutorul consolelor din aluminiu pe elementele de tip T, din oţel, amplasate pe partea exterioară. Colţarele clădirii sunt realizate în totalitate din sticlă.

 

Parametrii tehnici de bază:

  • Uf ≤ 2,8 [W/ m2K] pentru profilele din aluminiu 
  • U ≤ 1,5 [W/ m2K] pentru pachetul de sticlă  sistem PIRSU (sticlă structurală)
  • Rwmin = 40 [dB] 
 
ALUPROF SYSTEM ROMANIA SRL 
Birou si Depozit:
Str. Taberei Nr. 1, Hala 1A
Oras Popesti-Leordeni, Jud. Ilfov
Telefon: + 40.374.004.594
Fax: + 40.742.711.231
Fax: + 40.342.815.274
e-mail: romania@aluprof.eu
Powered by: Lizard Media