MB-SR50


Datorită ofertei bogate în profile, arhitecţii şi proiectanţii pot realiza cele mai avangardiste idei în domeniul construcţiilor din aluminiu şi sticlă.

 

Sistemul este destinat pentru construirea şi realizarea pereţilor uşori de protecţie, precum şi a acoperişurilor, luminatoarelor şi a altor construcţii. 

 

Forma montantilor şi a riglelor permite să se construiască faţade estetice, cu linii zvelte de separare, vizibile, care asigură în acelaşi timp rezistenţa şi durabilitatea construcţiei. Adiţional, profilele au colţurile exterioare rotunjite, ceea ce permite crearea efectului aşa-numit „soft-line”.

 

 Numărul mare de montanți şi rigle disponibile în sistem garantează consumul optim de aluminiu. Datorită optimizării formei secţiunii şi a alegerii grosimii adecvate a peretelui s-au obţinut profile economice. În cazul solicitărilor foarte mari toţi montanții pot fi întăriţi la interior cu profile din aluminiu tipice, ceea ce duce la creşterea rezistenţei acestora. Prelucrarea facilă a profilelor micşorează timpul de pregătire, eliminând orice fel de tăieturi în suprafeţele laterale ale montanților. 

 

Utilizarea barierei termice continue realizată din material HPCV, precum şi a garniturilor profilate din EPDM, permite atingerea unei izolări termice de clasă RMG 2.1, conform DIN 4108.

 

Pentru sticla de bază coeficientul ramei este de UR=2.21[W/(m2*K] ceea ce permite obţinerea unor temperaturi de ~10 °C pe suprafaţa exterioară a stâlpului şi reduce la minim fenomenul de condensare a aburilor de apă pe elementele din aluminiu.

 

Datorită construcţiei stratificate a zonelor de parapet de sub ferestre, în care nu s-au folosit materiale inflamabile ci vata minerală sau plăci din gips-carton, produsul a primit calificativul de protecţie la foc în funcţie de construcţie  F0,25(EI15)NRO și F0,5(EI45)NRO.

 

Pentru realizarea pereților cortină curbați unghiular în plan vertical și/sau orizontal s-au prevăzut profile speciale pentru presare şi mascare, ceea ce conduce la lipsa limitelor de formare a corpului clădirii şi elimină necesitatea de folosire a unor montanți  unghiulari speciali. Accesoriile livrate împreună cu sistemul, consolele şi elementele de îmbinare din aluminiu care fixează peretele pe construcţia clădirii sunt realizate din aliaj de aluminiu AlMgSi0,5F22.

 

În cazul faţadelor bazate pe MB-SR50 se pot utiliza profile pentru  mascare de diferite forme. O variaţie foarte estetică a faţadei este aşa-zisa linie verticală şi orizontală, care subliniază împărţirea – verticală sau orizontală. Acest sistem stă de asemenea la baza altor soluţii: peretele „semi-structural” MB-SR50 EFEKT, faţada de tip „Industrial”, construcţiile utilizate pentru aplicarea pe un schelet de susţinere din lemn sau oţel (MB-SR50 A) şi faţadele unde se utilizează plăci de sticlă pe post de elemente de rigidizare a construcţiei. Pentru toate aceste tipuri, în afara elementelor care se deschid la modul standard pot fi utilizate şi ferestrele de mansardă sau cele rabatabile care se  bazează pe sistemul de perete structural MB-SR50.

ALUPROF SYSTEM ROMANIA SRL 
Birou si Depozit:
Str. Taberei Nr. 1, Hala 1A
Oras Popesti-Leordeni, Jud. Ilfov
Telefon: + 40.374.004.594
Fax: + 40.742.711.231
Fax: + 40.342.815.274
e-mail: romania@aluprof.eu
Powered by: Lizard Media